به گزارش سپیدار خبر؛ از مهر، همايون حائري بعد از ظهر امروز در ديدار با «اولاف نيس» وزير ايالتي اقتصاد، کار و ترابري ايالت «نيدرزاکس» آلمان با بیان اینکه آلمان ۹۰ هزار مگاوات انرژي از خورشيد و باد کسب ميکند که بيشتر از کل ظرفيت نيروگاهي نصب شده ایران است، گفت: ايران به دليل داشتن منابع بزرگ گازي بيشترين توليد برق را از طريق نيروگاههايي با سوخت فسيلي تامين ميکند، ولي سياستهاي وزارت نیرو به گونهاي است که به سوي انرژيهاي تجديدپذير گام برداريم.
رئيس مرکز پشتيباني صنايع آب و برق و توسعه صادرات وزارت نیرو با اعلام اینکه جمهوري اسلامي ايران داراي ظرفیت بزرگ طبيعي همچون خورشيد و باد است، تصریح کرد: با این وجود، کشورمان تاکنون نتوانسته متناسب با قابليتهاي موجود از انرژي بادي و خورشيدي بهرهمند شود.
این مقام مسئول با اشاره به اينکه آلمان يک کشور صنعتي پيشرفته است و از نظر کيفيت و کميت انرژي جزو کشورهای سرآمد و پیشرو است، اظهار داشت: با توجه به تجربيات قبلي آلمانيها در زيرساخت توليد و احداث شبکههاي برق در ايران، اميدواري بتوانيم با هم همکاري مناسبي داشته باشيم.
مشاور عالي وزير با اشاره به بهرهبرداري ۹۰ هزار مگاوات انرژي بادي و خورشيدي در آلمان، گفت: کل ظرفيت نيروگاهي کشور ۷۴ هزار مگاوات بوده و اين شامل نيروگاههاي فسيلي، آبي، بادي و خورشيدي است در حالي که آلمان فقط ۹۰ هزار مگاوات انرژي از خورشيد و باد کسب ميکند.
وي با بيان اينکه پس از نيروگاههاي خورشيدي و بادي بهعنوان اولويت اول صنعت برق ایران، مشکل آب نيز يکي از اساسيترين مشکلات کشور است، بیان کرد: ايران در منطقه کمآب جهان قرار دارد و با کمبود نزولات آسماني نيز مواجه است، از این رو در صورت تمايل آلمان، آمادگي داريم در زمينه توليد و مديريت مصرف در بخش آب و برق با آلمان همکاري داشته باشيم.
حائری با یادآوری اینکه در ساخت نيروگاه هاي سيکل ترکيبي از تجربيات کشور آلمان بهرهمند شويم، خواستار توسعه همکاری ها به ویژه در حوزه برق و انرژی بین ایران و آلمان شد.
«اولاف نيس» وزير ايالتي اقتصاد، کار و ترابري ايالت نيدر زاکس آلمان هم در این دیدار با بیان اینکه آلمان در زمينه استفاده از انرژيهاي تجديد پذير داراي تجربيات مفيدي است که حاضر است آن را در اختيار جمهوري اسلامي قرار دهد، گفت: در حال حاضر آلمان ۲۵ درصد انرژي خود را از انرژيهاي تجديدپذير تامين ميکند.
این مقام آلمانی با یادآوری اینکه آلمان در هدفگذاري براي خروج از انرژي هستهاي قرار است تا سال ۲۰۵۰ میلادی بيش از ۸۰ درصد انرژي خود را از انرژي تجديدپذير تامين کند، تصریح کرد: ايران داراي منابع غني گاز است و انرژيهاي تجديدپذير هميشه در دسترس نيستند، بهتر است براي ثبات و کيفيت انرژي به منظور ذخيرهسازي موقت و بلندمدت از نيروگاههاي سيکل ترکيبي با استفاده از انرژيهاي گاز، باد و خورشيد که طرح موفقي خواهد بود، استفاده شود.
وي در پایان خاطرنشان کرد: چون بهاي برق در آلمان گران است، کشور آلمان در بخش مديريت مصرف داراي تجربيات ارزشمندي است که در اختيار جمهوري اسلامي قرار مي دهد.
نظرات شما عزیزان: